Wednesday, August 28, 2013

4.Dan


…Naslednji dan smo vstali že ob 6:00, kar pomeni da smo imeli dobri 2h spanca. Odpravili smo se na recepcijo, ker nas je že čakal kombi, ki nas je odpeljal do Floating Market-a (Tajske Benetke). Vozili smo se z voznikom, ki je na vsa zastavljenja vprašanja odgovarjal enako in v tajskem jeziku. Zato smo po 2h vožnje že mislili da je naš cilj zelo blizu, ampak smo se zmotili, saj smo se znašli na znani ulici iz prejšnih dni, ki je bila še vedno v centru Bangkoka. Tam so se nam pridružili še ostali tursiti in tako skupaj napomnili celoten kombi za 14 oseb.
Po naslednjih dveh urah vožnje smo pa prav res prispeli na cilj, kjer smo se ukrcali na čovniček, ki nas je odpeljal po vodnem kanalu mimo številnih stojnic, s katerih ti branjevke kar na čolne prodajajo vsega in svašta. 

Brez barantanja na Tajskem ni kupčije. To zgleda tako, da zaradi neznanja angleškega jezika prodajalcev, kupec svojo ceno vpisuje kar v žepno računalo, enako stori tudi trgovec in ko sta zneska enaka, je posel sklenjen.
Med vožnjo s kombitom nazaj proti Bangkoku, smo  zaradi vrocine in utrujenosti od trznice hitro zaspali.  (Bolje spati, kot spremljati nenormalno voznjo po avtocestah.) 

Po prihodu v Bagkok prevzamemo svoje stvari v hotelu in se v luštnem parku pripravimo na nocno voznjo na sever Tajske – Chiang Mai.
Voznja z vlakom naj bi trajala 15ur… cena? ..5 evrov.  Probajmo, mogoce bo pa hitreje kot 15 ur.. :)


No comments:

Post a Comment