Monday, August 26, 2013

2. Dan

Letimo..preko Rusije, Indije.. na polotok Indokine. Let je miren, letalo Airbus A340-400 zapolnjeno do zadnjega sedeza. Jan gleda filme, Neza ne more spati, Nejc spi.

Pristanek ob 15h po lokalnem casu. Prvi stik z mestom, trenutno verjetno najbolj znanem po filmu Hangover 2.  Backpacki so tezki, zato jih zelimo cimprej zakleniti v hotel. Vzamemo skytrain in se nastanimo v naprej bookiran hotel FX  na obrobju mesta.
Sobica za tri nas prijetno preseneti. Lepo, cisto, urejeno. Zunaj se mraci, zato se odpravimo na prvi sprehod po tem delu mesta.  Razen neurejene kanalizacije in elektricnih napeljav nam ta okolis ni dal obcutka, da smo na Tajskem.  Luksuzni avtomobili, visoke stavbe, steklo, nakupovalna sredisca, poslovni objketi.. Narocimo prvo tajsko vecerjo. Ni bila tako oksuna, da bi skakli do stropa, ampak po vseh obrokih Adrije in Swissair-a, nismo prevec komplicirali.

Sledil je vrhunec vecera in prvega dne. Povspnemo se na neboticnik, visok dobrih 250m, znan iz filma HO2.
Odpre se nam fenomenalen razgled na pravlicno, "She is a he" mesto, ki je pocasi, a vztrajno tonilo v nedeljski spanec. Ob zivi Jazz glasbi si na lezalnikih privoscimo koktejl ( 400 BAT = 10 evrov). Strmimo v neskoncne svetlikajoce se ulice in kujemo nacrte za naslednji dan.



Welcome to Bangkok. : )

No comments:

Post a Comment