Monday, August 26, 2013

3. Dan

Optimisticno se ob 7h zjutraj oglasi budilka. Na petelinje kikirikanje reagira samo Jan, Nejc in Neza pa nekoliko potegneta spanec in dan se zacne okoli 9h.
Z metrojem se odpravimo proti templjem v centru mesta. Po nasvetu hotelske receptorke se ustavimo na terminalu 21, kjer "vsak turist obisce WC". Ja, tako je, WC.
Odidemo proti centru mesta, kjer se najprej z taxi boat-om po reki Phraya odpeljemo mimo znamenitih tepljev, parkov, palac katere smo si kasneje tudi od blizu ogledali.

Obiscemo znamenito "backapckers" ulico, kjer je vse podrejeno popotnikom nasega kova (ruzak na rame pa ajdeee).

Dodatknemo in fotografiramo se z najvecjo pozlaceno Budo na Tajskem, sodelujemo pri solskem projektu tajskih studentov matematike in nato se pocasi odpravimo na kosilo v kitajsko cetrt, imenovano Chinatown. Po besedah vodica, lonely planet, naj bi bila tu poceni in dobra hrana na ulicah. Nenavadne vonjave teh ulicinih umetnikov kuhanja, nam povzrocajo kar nekaj tezav pri izbiri kosila. Ko zelodec ne prenese vec izmislevanja, se usedemo za prvo mizo, narocimo riz, piscanca ter colo, vse skupaj za 1,25 evra.

Ker nasi razvajeni zelodci vcasih ne prenesejo vseh specilatite, ki jih svet ponuja, imamo vedno v nasem nahrptniku majhno flasko "snopcka". Tudi tokrat naredimo pozirek, da se izognemo prebavnim motnjam, nato po odidemo v hotel. Tusiranje, potem pa nocno zivljenje ,...





No comments:

Post a Comment