Monday, September 16, 2013

22. in 23. Dan

Avtobus naj bi do Bangkoka vozil celo noč, kar je bi bilo za nas ugodno, saj bi celo noč lepo spali. Problem je nastal, ko nas je ob treh zbudil šofer in rekel, da smo prispeli in naj se izkrcamo. Tako nam, kot ostalim potnikom ni bilo nič jasno. Kako, kaj, zakaj? Stali smo sami sredi tesnobnih ulic z ruzaki na rameh. V takih trenutkih je vse kar si želiš 24h odprt McDolands. Naročimo pomfrit in ob njem kvartamo do zore. V Bangkoku smo imeli prosto še celo soboto. Porabili smo jo za šoping. Dopoldne odidemo na eno iz med največjih tržnic na svetu, ki je odprta le ob sobotah. Tržnica je tako velika, da ima v vodiču Lonely planet prav svoj zemljevid.  Zakopljemo se med mnoge stojnice ... brskamo, kupujemo, se pogajamo,..  Med našim nakupovanjem je zunaj tako močno padal dež, da so bile ceste okoli tržnice čisto neprevozne.  Ko smo odhajali, smo nekaj časa gazili nad vse čisto vodo do kolen. :) Popoldne izberemo suho obliko nakupovanja. Odšli smo se sprehajat med kristalne sobane neskončnih nakupovalnih središč. Steklo, palme, dvigala, stopnice, kino, fitnes, 1000 trgovin... Temu se res lahko reče nakupovalno mesto. Notri najdeš vse, čisto vse. Za konec nas v eni iz med trgovin s hrano preseneti še najboljša voda na svetu, Radenska! :) Edina slovenska stvar v treh tednih. Očitno imajo Štajerci dober marketing. Noge so pekle, denar je skoraj poniknil, zato se odpravimo na letališče. Tako je, napočil je čas za končno slovo od Tajske. Za silo se preoblečemo in pripravimo na dolgo potovanje nazaj v Evropo. Jan in Neža sta na letalu zaspala pred vzletom, jaz takoj po večerji. :) Noč na avtobusu in celodnevno nakupovanje sta nas pošteno utrudila, zato je 11ur dolg let minil zares hitro. V Švici imamo čas za WC in kavico, potem pa nas adrijin moped pripelje čez Materrhorn, Avstrijo, Bled nazaj na Brnik.  In tukaj šele padeš na realna tla. Konec je! :)

Tajska,.. toliko vtisov, doživetij, fotografij, spoznanj, ljudi,.. da nima smisla, da se mučim z neko zaključno mislijo. Bo prišla čez čas. :)

Hvala vsem zvestim bralcem in se vidimo na potopisnem predavanju. :)


Ljudje, potujte!


Neža, Jan, Nejc



1 comment:

  1. Hej :) Nominiral sem vas za Liebster Award: 2014 Edition. Upam, da si vzamete nekaj časa ter odgovorite na moja vprašanja. Več podrobnosti najdete na mojem blogu: http://mesonazaru.blogspot.com/2014/01/liebster-award-2014-edition.html
    Ker ste za volanom tega bloga kar trije, lahko malo zimprovizirate pri vprašanjih ter dejstvih o vas samih :)

    ReplyDelete