Friday, September 13, 2013

20. Dan

Naš bungalov je stal le nekaj korakov stran od morja in ker so jutra na plaži najlepša, smo vstali zgodaj ter na terasi pojedli okusen zajtrk (Že tri tedne vsako jutro jemo jajca... to ni preveč dobro, ampak druge ni).


Nihče od nas se ne potaplja, časa da bi naredili licenco za potapljanje (sicer je to tukaj zelo poceni in na nivoju) pa nimamo.  Ker pa na Koh Tao-tu ne moreš mimo tovrstnih športov, si četrtek vzamemo za snorkljanje. Gre za nekakšno alternativo potapljanju, kjer čudovit tropski podvodni svet opazuješ z gladine.  Na voljo imaš nešteto različnih tripov. Mi smo si poiskali celodnevno varianto z obiskom petih destinacij okrog otoka.  Kapitan ladjice in nadvse zanimiv vodič (Captain Jack Sparrow) nas tako skupaj s še nekaj drugimi turisti cel dan vozita okrog otoka.  Na petih vročih točkah nas pomečeta v morje, nato pa z masko in dihalko opazujemo življenje pod vodo.  Opazujemo tropske ribe tisočerih barv, koralne grebene, školjke, rastline... Najbolj nas fascinira Shark Island, kjer z nekaj potrpežljivosti opaziš morske pse, velikosti do dva metra, ki plavajo čist blizu tebe. Noorooo :)
Na ladjici nas med tem vedno čaka sveže sadje, kava, čaj in celo kosilo.
Naš  snorkeling trip zaključimo z obiskom enega najlepših otočkov na svetu ( tako pravijo) Ko Nang Yuan. No, tukaj pa kočno doživimo zastoj srca zaradi vse videne lepote. Takšne barve vode in na sploh celotne kulise ne znajo ustvariti niti v Hollywood-u. :)
Pošteno utrujeni od vseh preplavanih metrov in s smaragdno barvo morja pred očmi kmalu zaspimo.
Jutri je dan za selitev nazaj v Bangkok ali drugače; prihaja čas za začetek konca našega potovanja.



No comments:

Post a Comment